Soosavonden

Altijd anders, altijd met elkaar

Laat je informeren over ontwikkelingen op Noord-Beveland, ontmoet inspirerende inwoners van Noord-Beveland en laat je verrassen door een verhaal over Eindeloos Eiland. Informatie over de inhoud van de soosavonden welke geweest zijn, vindt u hieronder

Soosavond van 27 maart 2024: Zeelandbrug

Een zeer geslaagde soosavond met drie inleiders: Cees Moerman uit Kortgene, die aan de uitvoeder was bij de bouw van de Zeelandbrug, Wil Borm :  lid adviesgroep Borm en Huijgens integraal waterbeheer

Namens de provincie : Steven Mookhoek , kwartiermaker vervanging en renovatie infra structuur  en Leonie van Sluijs over verkeersveiligheid.

De foto's vindt u hieronder.

 

Soosavond van 22 mei 2024


Woensdagavond  22 mei werden bijna 30 mensen welkom geheten bij de volgelkijkhut van de fam. de Regt In Colijnsplaat.

Rinus de Regt vertelde daar persoonlijke verhalen over de oorlog, de ramp en over zijn initiatief om natuurgebieden aan te leggen op zijn eigen grond: De Wanteskuip en de Westelijke Kuip. Het is vooral bijzonder dat een natuurgebied beheerd wordt door een particulier.

Daarna werden we uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de genoemde gebieden. Het was prachtig weer en de deelnemers aan de excursie  hadden een mooi zicht op het vogeleiland, de rietlanden en aan de andere kant de Oosterschelde.

Bijna iedereen was na afloop aanwezig bij de fam. Bom in Hofstede 's Gravenhoek om onder het genot van een drankje en een hapje na te praten.

kortom een interessante, gezellige avond. DE foto's spreken voor zich

 

Soosavond van 25 januari 2023

We begonnen in 2023 met een bijzondere Soosavond op 25 januari, aanvang 20.00 uur. Deze avond stond in het teken van 70 jaar na de watersnoodramp staat. Locatie is de Nicolaaskerk in Kortgene, met verhalen en belevingen van inwoners. Aan het woord kwamen Rinus Platschorre, Ko Welleman, Addie Dees-de Looff, Piet van Schaik en Johan Sturm. Inmiddels is deze avond achter de rug, we kunnen terugzien op een zeer geslaagde Soosavond! 

 

Wilde je ook graag bij de avond zijn? Of vind je het fijn om de presentatie en de verhalen terug te zien? Adrie Rozendaal heeft een mooie videoproductie gemaakt zodat je deze bijzondere Soosavond kunt (her)beleven.


De volgende Soos avond


Donateur worden

Wanneer je donateur wordt van de Soos, ontvang je een persoonlijke uitnodiging als er een Soos-avond georganiseerd wordt. Zo mis je niets en kunnen wij interessante avonden blijven organiseren. Ook word je uitgenodigd voor een bijzonder uitje dat eenmaal in het jaar speciaal voor onze donateurs zal plaatsvinden.

Voor maar €25,- per jaar word je donateur van de Soos. Iedereen op Noord-Beveland is welkom, dus ook jij!